Hebt u uw medewerkers goed beschermt? Weet u wat te doen als iemand zich verongelukt? Als iemand een hevige bloeding heeft of er brand uitbreekt. Als u over deze kennis beschikt kunt u het verschil maken tussen leven of dood. Dus u snapt ook wel dat het dan van groot belang is dat u over deze zeer noodzakelijke kennis tot uw beschikking heeft. Bovendien is de Nijverheidshelper herhalings training is verplicht om te doen mocht u uw Nijverheidshelper certificaat willen behouden. U moet elke 5 jaar de nijverheidshelper basis uitvoeren en elke jaar daartussen de herhalingstraining nijverheidshelper. Echter wanneer de werkgever op basis van een voorafgaande risicoanalyse heeft uitgevoerd en het advies van de arbeidsgeneesheer van het comité kan aantonen dat de jaarlijkse herhaling niet nodig is. Dit certificaat is verplicht om te halen als uw bedrijf meer dan 1 persoon in dienst heeft.
Doel van de opleiding
Het doel van deze opleiding is het verfrissen van de kennis van een nijverheidshelper. Zodat je weet wat je het beste kunt doen als er een calamiteit zich voordoet. En de handelingen allemaal weer goed herhaald is waardoor je deze goed kunt uitvoeren.
Wat ga je doen?
In deze training herhaal je de kennis en de praktijk omtrent een nijverheidshelper zodat u alles weer helder heeft en de juiste handelingen kunt verrichten. De training duurt 4 uur en is alleen bedoeld voor mensen die de basis nijverheidshelper al voldaan hebben. Dit is verplicht om aan de cursus mee te doen. Je herhaald hoe je ook alweer op de juiste manier verband kunt aanbrengen drukverband, wonddrukverband of snelverband en allerlei andere verbanden die de slachtoffer in kwestie zou kunnen redden. Ook leert u weer hoe u een brand moet blussen en op welke manier je moet evacueren. Zodat alles weer fris in het geheugen is en dat u in het heet van de strijd de juiste verrichtingen uitvoert.
De theorie
- De doelstellingen van een nijverheidshelper.
- Noodsituaties
- Wondverzorging
- handeling bij een lichamelijk letsel.
- Houding leren bij een slachtoffer in nood.
- handelingen ontwrichting, kneuzingen, breuken en bloedingen.
- Hoe te hulp bij bijzondere omstandigheden en bij bepaalde letsels.
- Ademhaling controle en andere controles voor vitale functies.
De praktijk
- Reanimatie/ AED
- verzorging letsels
- Wondverzorging
- bloeding stoppen
- Houdingen
- behandelen van diepe wonden
- evacuatietechnieken